Een intieme update van mijn missie naar Linda de Mol…

Een intieme update van mijn missie naar Linda de Mol…

Afgelopen week een bijzonder gesprek gehad.

Een gesprek met mijn moeder van 75 jaar.

Hieronder een fragment uit mijn dagboek:

“Ik ben niet blij. Godver. Ben vandaag ook ongesteld geworden. Zou dat er ook mee te maken hebben? Ben huilerig en denk echt, wat heb ik me op mijn hals gehaald. Waarom zou Linda in jou geïnteresseerd zijn?

Mag ik even huilen? Mag ik even niets? Blijkbaar gebeurt dit. Had ik niet verwacht. Nu al? En ik ben pas net begonnen?

Klotezooi.

Had vanmiddag discussie met mijn moeder. Een moeder waar ik onwijs veel van hou en ook een moeder, die haar eigen angsten en ideeën heeft en precies dat zegt wat mij tot in mijn ziel raakt.

Mijn moeder zegt nooit meteen ja. Zij zal eerst alle kanten belichten, bekijken en analyseren om vervolgens een antwoord te geven dat altijd in het midden ligt. Aaaaaahhh! Ik vind dat soms heel moeilijk. Het liefst wil je dat je moeder op alles ja zegt. Wat is dat? Is dat erkenning?

Mijn moeder leest veel. Heel veel. Ongelooflijk veel. Mijn moeder kijkt intellectuele tv. Ze leest geen romans of het zijn buitengewone romans, geschreven door hele knappe slimme schrijvers. Ze geeft me heel vaak artikelen uit het NRC Handelsblad.

En ik, ik ben haar dochter. Haar dochter die naar Tempation Island kijkt en het Journaal alleen kijkt als het aanstaat. Een dochter die 8 jaar over haar Atheneum heeft gedaan om vervolgens twee jaar rechten te studeren. Daar niets, maar dan ook niets haalde en er vervolgens de brui aan gaf. Uiteindelijk naar de Toneelacademie is gegaan. Auditie heeft gedaan en is aangenomen en daar na twee jaar vrijwillig gestopt is. Een dochter die aan lijm snuiven verslaafd is geweest van haar 17e tot haar 22e. Een dochter, die nu als missie heeft om de Provocatieve Filosofie onder de aandacht te brengen bij Linda de Mol…

En zo is het. Niets meer en niets minder.

Ik blijf haar om haar mening vragen en zij blijft mij opvoeden. Ik ga weer de discussie aan en rebels worden en zij wijst mij op mijn stuurse gedrag. Ik zoek naar haar erkenning en zij zoekt naar mijn waardering.

Pfffff.

En zo is het.”

Elke dag schrijf ik mijn gedachten en gevoelens op. Over een jaar heb ik mijn boek:

‘Hoe ik in 365 dagen bij Linda kwam.’

Of

‘Hoe ik in 365 dagen niet bij Linda kwam.’

Ben zo benieuwd naar de afloop. Wat denken jullie? Lukt het me of lukt het me niet?

#justanordinarygirlwithabeautifulmission

#provocatievefilosofie

“Intrinsieke motivatie. Passie. Alles uit jezelf halen”.

“Intrinsieke motivatie. Passie. Alles uit jezelf halen”. We moeten allemaal intrinsiek gemotiveerd zijn en alle leiderschapsprogramma’s gaan over onze drijfveren.  Ik wil vandaag even een [...]

Lees verder

We hebben er allemaal een hekel aan!

Vergaderingen die maar doorgaan en doorgaan. Vergaderingen waarbij niemand zijn mond opentrekt en er achteraf in de wandelgangen wordt geklaagd. Vergaderingen met een inhoud waarvan [...]

Lees verder

Wat leven we toch in een roerige tijd!

Ik realiseer me eigenlijk pas sinds vorig jaar dat er echt iets gruwelijks aan het veranderen is…. Vorig jaar, toen de mensen horizontaal voorbij vlogen [...]

Lees verder

Een intieme update van mijn missie naar Linda de Mol…

Afgelopen week een bijzonder gesprek gehad. Een gesprek met mijn moeder van 75 jaar. Hieronder een fragment uit mijn dagboek: “Ik ben niet blij. Godver. [...]

Lees verder

Straks val ik door de mand!

Af en toe bekruipt mij een beangstigend gevoel. Een gevoel dat je niet goed onder woorden kunt brengen. Het begint vaak in mijn buik te [...]

Lees verder

Hoezo gaan we op zoek naar authenticiteit?

“Zo fijn dat ik bij jou helemaal mezelf kan zijn!” Een uitspraak die ik helaas maar al te vaak hoor in mijn praktijk. Het is [...]

Lees verder